Pored novih personalnih misija i novih tech tree-a sa poljskim tenkovima stižu nam i novine u vezi sa mapama.

 Pored dve već pomenute nove mape Minsk i nove poljske mape Studzianki koje ulaze u rotaciju, vraća nam se i Plzen kao i prerade na Glečeru, Zigfridovoj liniji, Rudnicima, Provinciji

 

 Detaljan opis dve nove mape možete pogledati na našim ranijim postovima:

Minsk https://vforv-world.eu/obavijesti/203-jos-jedna-mapa-na-supertestu-minski.html kao i Studzianki https://vforv-world.eu/obavijesti/202-sve-o-novoj-mapi-sa-poljskim-motivima.html .

Na ovim linkovima možete pronaći slike mapa kako će izgledati i kako mi mislimo da će gameplay na njima izlgedati. Pored dve nove mape vraća nam se nova-stara mapa Plzenj koja je prerađena u HD rezoluciji sa još nekim promenama koje ćemo sad opisati.

Problemi i loše balansirani delovi mape: Prema WG timu za izradu mapa Plzenj  je bio skučen sa malo mesta za igru sa lovcima bez pokretne kupole kao i za manje oklopne tenkove. Srednji tenkovi su počeli da se drže dalje od istočnog dela mape (par kućica i brda) jer nije bilo mesta za zaklon od artiljerija. Zapadnu stranu mape, deo sa hangarima, niko nije mogao da gurne ili da odbrani neke određene delove što je činilo ovaj deo mape nezanimljiv za igru, zatim kada biste odabrali stranu na koju želite da idete ne biste mogli da se predomislite i povučete recimo da gurnete suprotnu stranu. Takođe hangar u sredini mape je bio van svake pameti za igru dok jedna od strana nije skroz probijena. što je bilo retkost.

Promene na mapi:

WG je prema povratnim informacijama od igrača povećao mapu na 1x1 km, dodao mesta sa zaklonom i raširio prostor između hangara na zapadnoj strani, sklonio neke objekte sa sredine mape i poptuno redizajnirao istočni deo mape

plzen

1.Hangari su u istom nivou kao i ostatak mape sad i dodato je mogućnost pucanja ka i sa sredine mape.

2.  Brda sa obe strane hangara sa nekoliko grmova koji će najverovatnije lovci koristiti za zasedu

3. Prolaz između dva hangara na zapadu i  velikog hangara u sredini daje nove mogučnosti u opkoljavanju i bržoj igri na ovom delu mape.

4. Veliki hangar na sredini mape sada je još više otvoren za paljbu sa obe strane mape.

5. Dodata su mala brda uglja za napucavanje i zaštitu sa sredine kao i popularno igranje na kupolu

6. Brda sa grmovima  omogućavaju kontrolu dela gde se nalaze gomile uglja

7. Deo mape na kojem se nalaze šine koje prave jednu pravolinijsku putanju otvorenu za vatru sa obe strane. Ali je dobra ako postoju mogućnost brzog napredovanja.

 

Pored Plzenja od starih mapa rebalansiraju se:

Glečer - Promene na delu mape gde se nalazi olupina nosača aviona, 

Zigfridova linija -  Neke pozicije daju severnoj bazi daju veću prednost te izmenama u terenu wg se nada da će to promeniti

Rudnik - Mapa koja i dalje iz nekog razloga se nalazi u rotaciji za visoke tier-ve ali WG ne planira to da promeni. Za sada prema WG-u problem je u ostrvu na zapadnoj strani mape koje je dostupnije severnoj bazi. WG tvrdi da je izbalasirao ovu mapu obzervacijom ''heatmap-a'' koji u principu služi za praćenje kretanja tenkova po mapi i obeležava koji deo mape koji tim najviše koristi. No videćemo kakve će to rezultate dati.

Provincija - Kao i Rudnik, ova mapa nije za visoke tier-ve zato se briše iz rotacije u većim nivoima a ostaje samo u rotaciji tier-va  4-7. Takođe nekoliko zaklona je dodato južnoj bazi radi balansiranja.