Naša analiza novih mapa sa supertesta se nastavlja. Na redu je mapa glavnog grada Belorusije, središta kompanije WG, Minsk.

 Ova gradska mapa je ustvari rekonstrukcija centralnog dela Minska iz 70-ih godina prošlog veka. Iako su neki detalji izmenjeni zbog samog načina igre, Ploščad' Peramogi (Trg pobede) i zgrada državnog cirkusa su veoma ralistične. Takođe, druge zgrade i znamenitosti su prepoznatljive ljudima koji su posetili ili žive u Minsku.

Mapa je u završnoj fazi testiranja i njeno pojavljivanje u igri je jako blizu. Čak mislimo da će ova mapa izaći na WG-ov 20-ti rođendan u avgustu.

Sam izgled mape iz ptičije perspektive i zone za igru:

minsk 01 ultra 001

1.Zbijeni gradski blokovi oko Plošča Peramogi su odlični za napucavanje i čuvaće vas od artiljerije i lovaca tenkova što znači da će sporiji tenkovi i dobro oklopljeni tenkovi preferirati ovu stranu mape.

2. Središnji deo mape čine park (Gorky Park) i obala reke (Svislach). Kao što vidite na slici ovo je otvoreni deo mape sa nekolicinom drveća i grmova.Ovaj deo mape je kako se kaže ''High risk, high reward'' tj. rizikuju se šutevi sa svih strana, bukvalno, ali ako se dobro kontroliše omogućavaće podršku obe strana mape.

3. Ulica Janko Kupaly ograničava skroz levi deo mape koji odgovara srednjim tenkovima i brzim teškašima za brzo napredovanje. Ovaj deo mape omogućava po nama je ključan jer će omogućavati brz proboj, mnogo brže nego strana za teškaše i tim koji kontroliše ovu stranu imaće i sredinu u svojim rukama i samim tim ostaće samo da očiste guste blokove desno. 

 

Dosta teoretisanja za sad, čekamo dan kada će se ova mapa pojaviti u igri i radujemo se novim sadržinama u World of Tanks-u. Takođe evo još nekih slika sa supertesta.

 

 

 minsk 02 ultra 001

minsk 03 ultra 001

minsk 04 ultra 001minsk 07 ultra 001

minsk 06 ultra 001