Stariji igrači se sigurno sećaju Chaffee trka i koliko su zabavne bile, sada već davne 2014. godine.

Ekstremno popularan tada režim wot-a dozvoljavao je tenkovima da idu do 90 km/h (nekada je to bilo neverovatno - EBR 105 se smeje u pozadini) i da driftuju kao u nekim od NFS igara, plus na sve to mogao si i da pucaš protivnike i da ih uništiš tokom trke.

Pretpostavljajući da WG neće mnogo izmeniti ovaj gamemod, jer zašto bi nešto što je bilo dobro menjali previše, u ovom članku ćemo vas vratiti u 2014. i pokazati vam kako je to sve izgledalo onda.

 

Pravila ovog gamemod-a su bila ovakva:

Format bitke/trke je 3v3, moguće je i igrati u platoon-u

Trke su se odžavale na specijalno modifikovanoj mapi ''Luka'' (Port)

Nalozima se dodavalo specijalno elitno vozilo M24 Chaffee sa 1000 poena zdravlja, motorom od 1000 k.s. i maksimalnom brzinom od 90 km/h

Vozilo je služilo za skupljanje slobodnog iskustva tenka koje je moglo kasnije da se konvertuje u slobodno iskustvo zlatom

Moguće je bilo označiti ubrzano treniranje posade.

Pobeda se ostvaruje ako se unište sva neprijateljska vozila što je teško izuzetno ili ako se otkepa baza, koja se kepuje 5 puta brže nego inače.

 

Mapa

map race

Još stariji igrači se sećaju mape ''Luka'' koja je izbačena iz rotacije zato što je nova mehanika onda omogućavala da se puca kroz zidove i ova mapa jednostavno nije imala dovoljno zaklona, vraćena je specijalno samo za tenkovski reli.

 

Legendarni M24 Chaffee SPORT

 

Pet članova posade

1000 poena zdravlja

Brzina: 90/40 km/h

Motor: 1000 k.s., specifična snaga 103 k.s./t ekstremno ubrzava

Top: 25mm probojnosti, 50 šteta, 3.3 sekunde punjenja 1.7s nišanjenja, preciznost 0.33

 

Ovako je nekada izgledala Chaffee reli, ne znači da će i sada, ovaj članak služi samo da igrače koji nisu nikada igrali ovaj mod upozna sa nekim osnovama.

 

Nekoliko slika ovogodišnjeg Chaffee trka

gkdqhchdnrk

 

gdj3xsmej40

llkcoznm9oc

tt grw3 h m

 

rbtw8z0mu9a