Većina nas je očekivala da se na test serveru pojave tenkovi sa dve cevi, ali WG je imao drugačije planove. Stiže anonimizator! O čemu je reč?

Još na WG Festu se znalo da se u WOT-u  sprema opciju skrivanja statistike i evo dva meseca kasnije se ona testira na common test serveru što znači da se pojaviti u igri vrlo brzo. A mi kao klan Anonymusa podržavamo ovu promenu (loša fora, znamo).

 

Da pređemo na stvar, šta je anonymizer i čemu služi?

Anonymizer je pogram koji sakriva vaš nadimak ( i skraćenicu klana) samo tokom trajanja bitaka kao i statistiku vezanu za vaš nalog. To znači da će sva statistika koju XVM koristi tokom bitke biti zaključana. Ova opcija će raditi u:

Random bitkama,

Frontline-u,

Rangiranim i

nekim eventima

dok nećete moći sakriti nadimak i statistiku u:

Clan wars,

Stronholdu,

Naprecima,

Turnirima i

Trening sobama.

Takođe igrači u platoon-u će videti vaš nadimak i statistiku.

 

Kada ulazite u bitku dobićete novi nadimak koji se svake bitke menja a sva ostala statistika će biti zaključana (kao kod novih igrača). Da napomenemo bedževi koje izaberete ostaju pored vašeg nadimka novog random nadimka.

Nakon bitke svaki igrač će moći da vidi pravi vaš pravi nadimak i da vidi vašu statistiku (desnim klikom prikaži igračev dosije službe) tako da će svako moći da proveri igrača sa kojim ili protiv kojeg se borio.

 

Zašto uopšte se anonymizer uvodi?

Toksičnost  prema igračima koji imaju slabiji rejting ( WN8) koja nije nezanemarljiva ( Dosta puta u četu možete čitati da igračima nazivaju crvenim idiotima itd.). Jer dosta ljudi igra ovu igru radi zabave i opuštanja i ne zanima ih statistika i kompetitivnost, što je i normalno i niko ne želi i ne treba da bude vređan na osnovu toga što ima lošiji WN8.

Fokusiranje boljih igrača -  Ovo je opšte poznata stvar, ako si plav ili ljubičast po WN8 ponekad čak i zelen, bivaš više fokusiran od strane neprijateljskog tima, a POGOTOVO od strane neprijateljskih artiljerija pa čak i ako nemaš poziciju ili tenk koji može da ugroze neprijatelja toliko. Plus dodajte na to ako su u igri tri artiljerije i sva trojica rade XVM fokus, uopšte nije lepo za igranje.

Samoubijanje igrača kojima se ne sviđa statistika tima. Koliko puta vam se desilo da neko u četu napiše noob team ili full red team i zaleti se svojim tenkom i pogine da bi igrao dalje ili se namerno utopi u najbližu vodu, ne dajuću šansu svom timu da igra i ostavljajući tim u hendikepu sa igračem manje.

Procenat šanse za pobedu. XVM na osnovu statistike daje procenat šanse za pobedu pa se igrači opuste ili odmah predaju. Nema opuštanja i predaje, daj svoj maksimum u partiji i to je to.

Igrači sa poznatim nadimcima koji budu maltretirani od strane igrača koji hoće pažnju najblaže rečeno.

Takođe prijavljivanje igrača za narušavanje pravila igre ostaje isto jer WOT-ov sistem ne pravi razliku između igrača sa anonymizerom ili bez.

 

Kako uključiti anonymizer

2 xl535cb

Gde smatramo da ovde nema dovoljno informacija o tome da se sakriva statistika i od sajtova 3 strane (third party websites) tj. od XVM-a.

 

Na kraju ne mislimo da je ovo kraj XVM-a, jer neće svi igrači koristiti anonymizer, ali svako ko ne želi da mu se vidi statistika tokom randoma konačno će imati opciju da to i uradi.