Od 21.01 do 04.02, globalna mapa bit će domaćin velikog događanja u igri.Najbolji klanski stratezi i zapovjednici imat će priliku natjecati se u planiranju i taktici, boriti se za bogati nagradni fond.

Svaki sudionik imat će veliku raznolikost nagrada koje može odabrati: obveznice, Premium dane računa, kredite, stilove, kamuflaže, ambleme i osobne pričuve. Osim toga, najbolji igrači će imati priliku za razmjenu obveznica za jedan od šest Tier X vozila( Obj. 907, M60, 121B, T95E6, VK72.01), uključujući i novi britanski nagradni teški tenk T95 / FV4201 Chieftain.

Kako funkcionira?

Za razliku od svih prethodnih događaja na Globalnoj mapi, Soldiers Of Fortune imaju jednu bitnu razliku: brzina dobivanja osobnih bodova slavnih ovisi o igračima, a ne o zapovjednicima. Igrači će morati donijeti odluku i odabrati između razmjene osobnih Fame bodova za bonuse kako bi povećali brzinu zarade, ili zadržali i potrošili svoje osobne Fame bodove na razne nagrade nakon završetka natjecanja. Zapovjednici klana morat će se usredotočiti na strateški dio, koji je sličan događaju Arms Race: bojište će biti podijeljeno u tri uzastopna fronta koja će se razlikovati po veličini, bonusima i broju bodova slavnih koji se mogu zaraditi. Voditelji klanova morat će odlučiti kako će distribuirati klanske fame bodove: mogu se ili skupiti ili riskirati i potrošiti ih na razne bonuse.Bonusi će povećati brzinu dobitka klana Fame bodova ili pružiti druge strateške prednosti.

Sve bitke u igri bit će odigrane u dosadasnjem formatu, 15vs15 u Tier X vozilima. Sustav nagrađivanja značajno je prerađen za događaj Soldiers of Fortune. Ovo je prvi put da će igrači imati priliku izabrati nagrade, ovisno o količini dobivenih osobnih Fame bodova. Razmjena Fame bodova za nagrade postaje dostupna nakon završetka natjecanja. Istovremeno, trošak nagradnog vozila bit će temeljen na iznosu osobnih Fame bodova igrača na 10,000 plus plus 4,000 obveznica. Kao rezultat, igrači s visokim rangom moći će izabrati dodatne nagrade osim vozila.

Igrači koji ne uspiju doći do top-10000 moći će zamijeniti svoje osobne Fame bodove za obveznice, dane premium računa, kredite i druge nagrade. U isto vrijeme, što je više osobnih Fame bodova stečeno tijekom igre, više se nagrada može primiti. Osim toga, igrači koji ulaze u Alley of Fame, ali ne uspiju dobiti dovoljnu količinu Fame bodova, moći će sudjelovati na aukciji obveznica i natjecati se za još 400 vozila.

Osim mogućnosti odabira nagrada, još uvijek postoje tradicionalne nagrade. Osobna nagrada ovisit će ne samo o količini bodova koje će osvojiti igrači, već i o uspješnosti njihovih klanova. Igrači će dobiti osnovnu nagradu za svoje redove, koja će dobiti određeni množitelj ovisno o rangu klana. Sustav nagrađivanja za klanove ostat će sličan onome u utrci za naoružanje. Klanovi dobivaju zlato u blagajnu klana i gore spomenuti multiplikator obveznica za igrače klanova. Osim toga, slično prethodnim događajima, igrači će imati priliku primiti Lightning stil i značku Legenda Globalne Mape.