Pre neku nedelju WG je najavio rebalansiranje srednjaka desetog nivoa, sada nam stižu sveže vesti šta je jos promenjeno.

 Tenkovi koji će se balansirati su Leopard 1, STB-1 i AMX 30 B. Obj.430U i Obj 430 za sada bez promena, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među igračima i CC-a (content creators eng.)

Šta je jos promenjeno u odnosu na onaj članak sa wot-ovog sajta https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/1-5-1-MT-rebalance/ 

 

Leopard 1

Promena da standardna granata bude AP promenjena je tako da APCR će biti standardna granata i dalje a premijum će takođe biti APCR tako da igrači neće morati da brinu o spacearmor (HEAT kao i HE se aktiviraju pri kontaktu sa oklopom tako da HEAT ne može da probije bok tenka ako taj tenk ima dodat oklop na osnovni oklop) ali će APCR gubiti penetraciju na daljini. Takođe će dodatno poboljšati stabilizaciju pri okretu kupole. Ostalo ostaje kao sa wot-ovog sajta.

 

STB-1

WG od ovog tenka pokušava da napravi DPM zver za blisku borbu. I zato će dodatno poboljšati oklop kupole, pogotovo oko topa, zatim brzina standardne granate koja je sada AP neće biti drastično smanjena kao što je planirano (smanjeno je na 1050m/s sada je 1185m/s). Takođe ulazi u fazu testiranje pneumatske suspenzije kao kod švedskig srednjaka (STB-1 istorijski je i imao istu) gde će depresija biti 12 stepeni, 6 od samog tenka a 6 od suspenzije. Ostala statistika ostaje kao i sa wot-ovog sajta.

 

AMX-30 B

 

WG je zadovoljan kako su u prvi mah promenili statistiku vozila tako da neće ništa promeniti u odnosu na članak sa wot-ovog sajta.

 

 

Zaključak je da Leopard 1 biti jako dobar tenk a za STB-1 i AMX-30 B ćemo sačekati common test, iako mislimo da će ako ovako bude ostalo biti mnogo kompetentniji takođe. Ipak je sve ovo supertest može doći do daljih promena. Pratite nas za još voše informacija.

Preuzeto sa sajta Saltyjedi.