Još od uvođenja novog algoritma za matchmaker (dalje u tekstu MM) odmah se videlo da ova promena je daleko od sjajne za premijum vozila sa povlašćenim mm. WG se konačno nakon serije testiranja oglasio sa njihovim planovima o ovom problemu.

 

Podsetnik da je od leta prošle godine patch-om 9.18 WG uveo novi MM sistem gde postoji 3 najčešća obrazca. Ili je to jako nepopularni 3-5-7 obrazac, podnošljiviji 5-10 ili isti tier obrazac. Mislilo se da će ovaj sistem smanjiti frustraciju igranja u nepovoljnom MM, ali to je diskutabilno. Ova promena u MM je najgore pogodila tenkove sa povlašćenim MM-om.

Naime kada klinknete ''U borbu'' sa tier 8 premijumom koji ima povlašćen MM nećete videti veći tier od tier-a 9, ali novi sistem pravljenja tima za bitku ima problema sa time kako da sastavi tim u kojem če biti ovaj premijum tenk. Zbog toga vreme koje se provede čekajući da bitka počne je duže nego inače i sistem pokušava da to nadomesti brzim dodavanjem tenkova tier-a 9 i onda u većini slučajeva završite u 5-10 MM-u gde vi npr upravljate KV 5 koji ima pentraciju normalne (AP) granate 167mm, te onda u većini slučajeva pucate gold granatu od 219 mm penetracije, da bi iole bili kompetitivni u bici, ali zato vas ta bitka košta papreno. Ne želimo ni da počnemo da pričamo o oklopu KV 5 jer on od napred i ne postoji!

Nakon što uvuku tier 9 tenkove u ovakav MM postoji deficit samih devetki u formiranju timova sa tier 10 tenkovima. Taj deficit se popunjava sa ''običnim'' tier 8 tenkovima  i zbog toga u velikom procentu kada krenete u bitku sa osmicama završite u 3-5-7 obrascu što je jaku frustrijajuće. Takođe premijum tenkovi sa povlašćenim MM su napravljeni da bi bili toptier u većini slučajeva tj. da se bore protiv sedmica i šestica,a ne da konstatno budu u kompletnoj tier 8 bici ili sa 5 tier 9 tenkova.

Zbog svega navedenog WG se oglasi tek sada nakon skoro godinu dana iz razloga što kako oni navode mnogo premijum tenkova i zbog toga što su krenuli sa dve različite ideje. Prvenstveno su hteli da srede ove tenkove na globalnom nivou time što će povećati šansu ovim vozilima da budu u 3-5-7 obrazcu ali kako oni kažu nakon internih testiranja to je bilo katastrofalno i imalo je jako malo poboljšanja u samom MM. Onda su rešili da ipak svaki tenk ponovo balansiraju tako da više nema tenkova premijum osmica sa povlašćenim MM nego da svi ti tenkovi uđu u normalan +2/-2 MM što znači da će videti desetke. Ovo je dalo željene rezultate ali loša strana ovog rešenja je da će potrajati duže i da neki tenkovi zahtevaju mnogo promena.

U vezi sa tim promenama WG će ponuditi vlasnicima ovih premijum tenkova dve opcije:

- zadžati tenk sa novim specifikacijama tj. bafovima.

- zamena za neku drugu premium osmicu u visini do 2000 zlatnika, ako budu bili nezadovoljni novim promenama

 

Pionir u ovom balansiranju premijuma biće niko drugi no KV-5. Novi KV-5 će izlgedati ovako:

kv5 2 en

 

kv5 3 en

 

kv5 4 en

Slike preuzete sa oficijelnog sajta worldoftanks